EASY KB I NORDEN

T-001


Just nu
6 626
andelsägare.

Hur kan man som nordbo bli andelsägare hos Easy KB

T-110

Information för våra nordiska grannar

Vi har under senare tid noterat ett markant ökat intresse bland våra nordiska hästsportentusiaster och fått många förfrågningar om hur man kan bli delägare i svenska trav- & galopphästar. Nedan beskrivs därför lite kortfattat vad som krävs för att kunna vara med och deläga via Easy KB.

Till att börja med, så kräver vår administrativa tjänst att alla andelsägare i tävlingshästar (även de utanför Sveriges gränser) har ett transaktionskonto som är anslutet till autogiro via BGC. Därför måste de Skandinaver som önskar köpa en andel i en andelshäst via Easy KB, bege sig över gränsen till Sverige för att öppna ett svenskt bankkonto på valfri svensk bank. Nu för tiden finns dock ett krav från våra banker, att man måste vara personligt närvarande och kunna legitimera sig (pass går bra), för att få öppna ett svenskt bankkonto, som också går att ansluta till autogiro!

Tips; eftersom kostnaden för banköverföringar länder emellan brukar vara dyra, så passa på och sätt in förutom köpeskillingen även den uppskattade driftskostnaden för andelen/andelarna ca 6-12 månader framåt i tiden.

När bankkontot är öppnat, ber man banktjänstemannen tala om vilket internt personnummer som man fått sig tilldelat. Det är detta interna personnummer och det nyöppnade bankkontonumret som vi måste ha vetskap om, för att kunna registrera er som andelsägare i Easy KB.

När detta är gjort, är det bara att åka hem igen och sätta sig framför datorn och börja leta bland alla de andelshästar som ofta finns ute till salu på vår hemsida.

Är ni ett kamratgäng som redan bestämt er för häst och tränare, så går det också bra. Se bara till att den som säljer den svenskregistrerade hästen, ställer fakturan till Easy KB och att kamratgänget sänder in underskrivna köpanbud motsvarande 20 andelar, där andelspriset skall vara 1/20 av köpeskillingen inkl moms(moms återfås efter ca 2-3 mån).

Avslutningsvis, vi har dessvärre ingen möjlighet att ge några deklarationsanvisningar för er som INTE ÄR SKATTSKYLDIGA I SVERIGE; för er gäller respektive lands skatteregler för skattskyldighet genom deltagande i svenskt bolag.

Mer info om att bli delägare!

Har du några frågor, v.g. ring Easy KB telefon +46 18 124004

Kontaktinformation© 1987 - 2020 Svenska Andelshästar AB

Easy KB (916616-7271)
Postadress:   Box 305,  751 05  Uppsala SWEDEN 
Besöksadress:  Knivstagatan 8   753 23  UPPSALA  
Telefon: 018-124004 (9 - 16)
E-post
Sören Herbertsson soren.herbertsson@easykb.se
Staffan Karlsson staffan.karlsson@easykb.se
Folke Forsmarker info@easykb.se
Göran Blom goran.blom@easykb.se
Ekonomi eva.easykb@telia.com
Sidan skapades på 0.03694 sekunder.